Ravioli plněné kuřecím masem se smetanovou omáčkou
Suroviny
- 60 g Špenát listový čerstvý
 - 120 g Kuřecí prsa
 - 60 g Prosciutto sušené
 - 120 g Portobello
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Šalotka
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 6 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 708 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 234 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 347 mg
 - Draslík 427.1 mg
 - Vláknina 7902 mg
 - Vitamín A 7902 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme těsto z mouky, špetky soli, dvou rozšlehaných vajec a lžíce oleje. Vypracujeme hladké těsto jako na nudle, přikryjeme a necháme zhruba půl hodiny odpočinout.
 - 
                                2
V osolené vodě vaříme asi deset minut kuřecí prsa a necháme vychladnout. V dalším rendlíku uvaříme špenát.
 - 
                                3
Poté připravíme náplň z pokrájených kuřecích prsou, prosciutta, špenátu a šalotky. Všechny uvedené suroviny umixujeme, vmícháme jedno vejce, dvě lžíce nastrouhaného sýra, strouhaný muškátový oříšek, špetku soli a pepře. Náplň pod fólií uložíme do chladničky.
 - 
                                4
Těsto rozdělíme na polovinu a na pomoučeném vále je rozválíme na tenké placky. Na jednu placku lžičkou klademe v řadách s 4 centimetrovými mezerami náplň. Mezery potřeme rozšlehaným vejcem, na placku s náplní položíme druhou a kolem náplně pevně přitlačíme, aby se těsta spojila. Poté rádýlkem těsto rozkrájíme na čtverečky a na pomoučeném vále necháme asi hodinu odpočinout.
 - 
                                5
Mezitím připravíme omáčku. Do hlubšího kastrolu vlijeme smetanu a drobně posekaný česnek a vaříme asi minutu. Poté přidáme žampiony nakrájené na tenké plátky a dvě lžíce strouhaného sýra. Směs za stálého míchání vaříme asi tři minuty. Na závěr vmícháme dvě lžíce drobně nakrájené bazalky.
 - 
                                6
Ravioli vaříme ve vroucí osolené vodě asi pět minut. Poté je necháme řádně okapat, vsypeme do vyhřáté mísy a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.