Platýs v marinádě escabéche
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 241 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 72 mg
 - Draslík 654.1 mg
 - Vláknina 4335.7 mg
 - Vitamín A 4335.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z platýse osmahneme na rozpáleném oleji.
 - 
                                2
Vyjmeme z pánve, osolíme, opepříme a posypeme sekanými piniemi a hrozinkami.
 - 
                                3
Na oleji v pánvi osmahneme na kolečka pokrájenou cibuli, přidáme bobkové listy. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a octem. Přisypeme skořici. Chvilku podusíme a poté nalijeme na rybu.
 - 
                                4
Necháme odležet 8 hodin, poté vychlazené podáváme.