Krůtí maso s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 747 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 216 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 135 mg
 - Draslík 981.3 mg
 - Vláknina 20872.5 mg
 - Vitamín A 20872.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso osolíme a opepříme. Osmahneme na 75 g rozpáleného másla, poté podlijeme 1/4 octa a necháme 15 minut dusit.
 - 
                                2
Po 15 minutách přilijeme další čtvrtinu octa. Postup poté ještě jednou zopakujeme. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokapeme citronovou šťávou. Přendáme do hrnce, podlijeme zbylým octem a 50 ml vody, osolíme, opepříme, přidáme skořici a zázvor. Zakryté necháme vařit 30 minut.
 - 
                                3
Maso podáváme pokrájené na plátky, obložené vařenými jablky a přelité šťávou z masa.