Špenátové těstoviny s mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 730 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 28.3 mg
 - Draslík 415.1 mg
 - Vláknina 2933.5 mg
 - Vitamín A 2933.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dáme si do hrnce vodu přivedeme jí k varu a vložíme do hrnce špagety a vaříme dokud nejsou špagety měkké, když jsou už uvařené scedíme je do síta a propláchneme je pod studenou vodou.
 - 
                                2
Ve stejném hrnci ve kterém jsme vařili špagety dáme čerstvý nakrájený omytý špenát,nasekanou mátu, bílý jogurt a na mírném plameni necháme asi 1 až 2 minuty prohřát, poté přimícháme špagety a vše promícháme a znovu na mírném plameni prohřejeme dokud nejsou špagety horké. Ihned pak podáváme a povrch špaget nasypeme nastrouhaný sýr parmezán.