Dvoubarevné řezy s rumovou polevou
Suroviny
- 50 g Čokoláda hořká
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 25 g Máslo čerstvé
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Mouka pšeničná hrubá
 - 50 g Mouka pšeničná hrubá
 - 50 g Ořechy vlašské
 - 50 g Ořechy vlašské
 - 90 g Cukr krupice
 - 90 g Cukr moučkový
 - 150 g Cukr moučkový
 - 100 g Marmeláda malinová
 - 1 kávová lžička Rum
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 88 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 383.9 mg
 - Draslík 219.5 mg
 - Vláknina 6136.1 mg
 - Vitamín A 6136.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Světlé těsto: Prosátý cukr smícháme se žloutky, vanilkou, nastrouhanou citrónovou kůrou a třeme cca 20 minut do zhoustnutí. Poté přidáme rum a třeme dalších 10 minut. Zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy, mouku a rozpuštěné, prochladlé máslo.
 - 
                                2
Těsto promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova, necháme vychladnout.
 - 
                                3
Na polevu utřeme v míse dohladka cukr s vroucí vodou a rumem dle potřeby.
 - 
                                4
Tmavé těsto: Prosátý cukr smícháme se žloutky a třeme cca 20 minut do zhoustnutí, přidáme nastrouhanou čokoládu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy, mouku. Těsto zlehka promícháme, rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. V mírně vyhřáté troubě upečeme a necháme vychladnout.
 - 
                                5
Obě těsta nakrájíme na řezy, spojíme marmeládou, přelijeme rumovou polevou a podáváme.