Pohankové placky se semínky
Suroviny
- 20 g Sezam - semena
 - 20 g Dýňová semínka
 - 200 g Pohanka
 - 20 g Semínka slunečnicová loupaná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 5 stroužek Česnek
 - 2 dl Vývar zeleninový
 - 0.28 dl Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 290 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0.6 mg
 - Draslík 126.5 mg
 - Vláknina 2400.2 mg
 - Vitamín A 2400.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vývar vylitý v hrnci přivedeme k varu, vysypeme do něj pohanku a necháme 20 minut nabobtnat. Poté přidáme nakrájený česnek, nasekanou pažitku, jemně nastrouhaný celer, přidáme majoránku, dýňová, slunečnicová a sezamová semínka také přimícháme do pohanky, podle vlastní chutě přisypeme sůl, pepř a dobře promícháme. Ze vzniklého těsta tvarujeme silnější placky, které pečeme v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách.
 - 
                                2
Upečené placky pokládáme teplé na mělké talíře.