Rebarbora pečená s drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 25 mg
 - Draslík 455.9 mg
 - Vláknina 11599.5 mg
 - Vitamín A 11599.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na dlouhé kousky 2,5 cm nakrájíme rebarboru a dáme do hrnce. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Přidáme s pomerančovou kůrou a šťávou k rebarboře. Přivedeme k varu a vaříme, dokud ovoce nezačne měknout.
 - 
                                2
Přidáme cukr, skořici a směs přendáme do zapékací mísy, aby byla více než ze 2/3 plná.
 - 
                                3
Mouku nasypeme do mísy a zpracujeme s máslem na drobenku. Vmícháme cukr a mleté oříšky.
 - 
                                4
Rovnoměrnou vrstvu rozprostřeme na ovoce a v předehřáté troubě pečeme, než vršek zhnědne, při teplotě 200°C.
 - 
                                5
Podáváme jak teplé, tak studené.