Polévka ze salátu s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 725 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 265.3 mg
 - Draslík 643.3 mg
 - Vláknina 7915.2 mg
 - Vitamín A 7915.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, hlávkový salát opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na silnější nudličky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
 - 
                                2
Salát vložíme na minutu do vroucí vody a scedíme. Okapaný salát dusíme na másle 10 minut.
 - 
                                3
Cibuli s pórkem zpěníme na oleji, zalijeme vývarem, přidáme brambory udušený salát, osolíme a na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut. Poté vmícháme smetanu, petrželovou nať, prohřejeme a podáváme s porcí vařených vajec.