Kančí guláš s rajčaty a paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 720 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 21.8 mg
 - Draslík 435.7 mg
 - Vláknina 8740 mg
 - Vitamín A 8740 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.3 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odblaněné přední kančí maso nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kratší proužky, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme cibuli, osmažíme dozlatova, přidáme maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Přidáme papriky, rajčata a podusíme ve vlastní šťávě.
 - 
                                3
Jakmile se tekutina téměř vydusí, posypeme mletou paprikou, přidáme kečup, česnek, podlijeme pivem, horkou vodou, provaříme, zahustíme jíškou, podle chuti dosolíme a dodusíme.
 - 
                                4
V pánvi částečně rozškvaříme kostičky slaniny, přilijeme do guláše, provaříme a odstavíme.
 - 
                                5
Guláš podáváme s dušenou rýží.