Nevařený višňový sirup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 745 kcal
 - Sacharidy 140 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 140 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 218.8 mg
 - Vláknina 4000 mg
 - Vitamín A 4000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé višně přebereme, očistíme, otrháme stopky, omyjeme a vypeckujeme. Rozmačkáme je, přidáme několik rozdrcených pecek, zasypeme cukrem a při pokojové teplotě necháme luhovat cca 1 týden. Mezitím každý den promícháme.
 - 
                                2
Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou a zvolna zahřejeme. Nevaříme! Přisypeme kyselinu citronovou, sirup rozdělíme do lahví a zavíčkujeme.
 - 
                                3
Uchováme v chladné a temné místnosti.