Plzeňský hovězí guláš
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
 - 600 g Hovězí maso přední
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1 ks Celer bulvový
 - 3 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 dl Voda pitná
 - 5 dl Hovězí vývar základní
 - 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 878 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 232.9 mg
 - Draslík 1076.2 mg
 - Vláknina 7003.8 mg
 - Vitamín A 7003.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.8 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji srudenou vodou a nakrájíme na proužky. Celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme také na plátky. Slaninu nakrájíme na kousky.
 - 
                                3
Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme a nakrájíme na čtvrtiny.
 - 
                                4
V hrnci rozehřejeme dvě lžíce sádla, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, poprášíme mletou paprikou, přidáme kousky masa a za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Pak do hrnce přimícháme prolisovaný česnek, přilijeme vývar, guláš dochutíme pepřem a solí a dusíme pod pokličkou, až je maso zcela měkké. Guláš nakonec zahustíme zamícháním chlebové střídky a duchutíme paprikou, pepřem a solí.
 - 
                                5
V pánvi rozehřejeme zbylé sádlo, osmažíme na něm slaninu, přisypeme nakrájenou papriku a celer, přilijeme trochu vývaru z hrnce a dusíme, až zelenina změkne.
 - 
                                6
Guláš rozdělíme na servírovací talíře, na každou porci dáme část směsi z pánve, nakrájená vejce a podáváme.