Závitky z lilků
Suroviny
- 50 g Bazalka
 - 125 ml Olej olivový
 - 2 ks Lilek
 - 2 ks Rajčata
 - 2 ks Sardelové řezy
 - 6 ks Olivy černé
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 2 polévková lžíce Oříšky piniové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 1843 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 12.8 mg
 - Draslík 408.8 mg
 - Vláknina 15577.2 mg
 - Vitamín A 15577.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky omyjeme a pokrájíme podél na tenké plátky. Každý z plátků osolíme a seskládáme je na sebe. Odložíme je stranou a necháme je, aby pustily vodu. Pak je osušíme papírovou utěrkou. Do misky si připravíme mouku a plátky v ní obalíme.
 - 
                                2
Na pánvi si rozpálíme olej a plátky lilku na něj položíme a opečeme po obou stranách. Pak je vyndáme a necháme na papírové utěrce okapat.
 - 
                                3
Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Stejně posekáme nadrobno i piniové oříšky, sardele, olivy a bazalku. Rajčata oloupeme. Pak je rozpůlíme a vyjmeme semínka. Jedno z rajčat pokrájíme na dílky, další na menší kostičky.
 - 
                                4
Kostičky rajčat vmícháme do směsi z česneku, piniových oříšků, rajčat, sardelek a oliv. Opepříme, osolíme a přikapeme balzamikový ocet. Náplní potřeme plátky z lilku zavineme je. Ke každému závitku přiložíme dílek rajčete a spíchneme závitek párátkem.