Tagliatelle s tykví a piniovými oříšky
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 750 g Tykev
 - 500 g Těstoviny Tagliatelle
 - 80 g Oříšky piniové
 - 250 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 375 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 921 kcal
 - Sacharidy 113 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 1212 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 111 g
 - Cholesterol 52.7 mg
 - Draslík 814.8 mg
 - Vláknina 15013.5 mg
 - Vitamín A 15013.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 73.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme a na rozehřátém másle orestujeme cca 3min dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a ještě minutu zahříváme.
 - 
                                2
Poté podlijeme vývarem, přidáme na malé kousky nakrájenou tykev a povaříme doměkka.
 - 
                                3
Ochutíme muškátovým oříškem, pepřem, snížíme teplotu, přidáme smetanu a necháme ji prohřát. Již nevaříme. Odstavíme a jakmile omáčka trochu vychladne, rozmixujeme dohladka.
 - 
                                4
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 
                                5
Omáčku opatrně prohřejeme, nalijeme na těstoviny, přidáme piniové oříšky a promícháme. Dozdobíme pažitkou.
 - 
                                6
Strouhaný parmazán podáváme v misce zvlášť.