Chlebíčková snídaně
Suroviny
- 100 g Losos uzený
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 50 g Máslo bylinkové
 - 100 g Paštika z husích jater
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 4 špetka Sůl
 - 4 špetka Paprika mletá sladká
 - 4 plátek Chléb samožitný
 - 4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
 - 2 dl Voda pitná
 - 0.01 kg Kopr čerstvý
 - 4 polévková lžíce Olivy nakládané
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 650 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 191.9 mg
 - Draslík 205.7 mg
 - Vláknina 1028.6 mg
 - Vitamín A 1028.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V rendlíku si ve 2 dl vody uvaříme 2 vajíčka natvrdo. Vaříme je 9-10 minut, poté je zchladíme, oloupeme. Čerstvý kopr omyjeme, vodu setřepeme a drobně posekáme. Čtyři plátky černého chleba nakrájíme na trojúhelníky a nakrájíme na kolečka. Plátky uzeného lososa (nakládaného v oleji) nakrájíme na stejné trojúhelníčky jako chleba. Malé trojúhelníčky chleba potřeme máslem, položíme na ně trojúhelníčky lososa, ozdobíme plátky vajíček, která posypeme špetkami soli, červené papriky a koprem.
 - 
                                2
Z dalšíc 4 plátků bílého chleba vypíchneme kulatou formičkou (o půměru asi 6 cm) malé chlebíčky, které potřeme bylinkovým máslem, položíme na ně tenký plátek paštiky a na poloviny rozkrojené plněné nakládané olivy (černé i zelené). Chlebíčky dáme na mísu a podáváme.