Borůvková bublanina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
 - Sacharidy 94 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 65 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 91 g
 - Cholesterol 125.7 mg
 - Draslík 214.3 mg
 - Vláknina 12443.8 mg
 - Vitamín A 12443.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko, cukr, citronovou kůru, sůl a 3 žloutky důkladně rozmícháme. Přisypeme takové množství mouky, aby nám vzniklo těsto jako na lité lívance.
 - 
                                2
Z bílků s malou špetičkou soli vyšleháme sníh. Jakmile začne houstnout, zašleháme do něho po troškách půl lžíce sypkého cukru a šleháme, dokud není sníh hodně pevný.
 - 
                                3
Zamícháme sníh do těsta, aby zůstal spíš nahoře.
 - 
                                4
Dáme do pekáče rozpálit asi lžíci másla, lehce vysypeme moukou a nalijeme těsto. Posypeme borůvkami a navrch vložíme kousky čerstvého másla. Ve vyhřáté troubě pečeme asi hodinu, tak aby vršek upečené bublaniny byl křupavý.