Srnčí panenská svíčková s omáčkou z červeného vína
Suroviny
- 800 g Svíčková ze zvěřiny
 - 300 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Bobkový list
 - 2 špetka Sůl bylinková
 - 2 špetka Pepř růžový mletý
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř růžový mletý
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 2 polévková lžíce Želé rybízové
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 317 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 143.3 mg
 - Vláknina 2715.5 mg
 - Vitamín A 2715.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí panenskou svíčkovou omyjeme, osušíme a odkrojíme z ní plátky (přibližně po 200g). Očistíme velkou cibuli, kterou pokrájíme nadrobno. Z omyté snítky rozmarýnu otrháme lístky. Plátky masa vložíme do skleněné nebo porcelánové mísy, posypeme je cibulí a rozmarýnem. Pokryjeme je bobkovými listy, vše zalijeme červeným vínem, nádobu zakryjeme a dáme ji do chladničky. Maso marinujeme minimálně 5 hodin, během té doby ho několikrát v marinádě otočíme. Před vařením maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Z marinády vyhodíme bobkové listy, přecedíme ji přes síto a odložíme si ji.
 - 
                                2
Ve velké rozehřáté litinové pánvi rozpálíme olej s máslem. Plátky masa vložíme do rozpáleného omastku a restujeme je z každé strany po 4 minutách do zlatohněda. Srnčí svíčkové plátky osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a dáme je z pánve do vyhřáté mísy, zakryjeme je a uchováme v teple.
 - 
                                3
Připravíme si omáčku: do výpeku z masa přilijeme marinádu, jakmile se začne vařit, přimícháme rybízové želé, promícháme a vaříme 3 minuty. Pak omáčku podle chuti dosolíme a opepříme.
 - 
                                4
Teplé plátky masa poklademe na talíře, přelijeme je vínovou omáčkou a hned horké servírujeme.