Bramborová polévka s celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 3900 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 16.1 mg
 - Draslík 1773 mg
 - Vláknina 10610 mg
 - Vitamín A 10610 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme ji na másle. Přidáme očištěný celer nakrájený na nudličky, nakrájené houby a vše zakapeme citronovou šťávou.
 - 
                                2
Když se celer a houby osmaží, přilijeme vývar a přidáme brambory nakrájené na nudličky. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať.
 - 
                                3
Jako vložku do polévky podáme žemli nakrájenou na nudličky a osmaženou na tuku.