Hranolky bramborové smažené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 6775 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 750 g
 - Sodík 249 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1032.5 mg
 - Vláknina 12500 mg
 - Vitamín A 12500 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.5 mg
 - Vitamín E 69.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a oškrábeme brambory. Pokrájíme je na 1 cm silné plátky a ty potom na 6-7 centimetrů silné hranolky. Vzniklé hranolky vložíme do nádoby a zaléváme je studenou vodou tak dlouho, dokud se nevyplaví všechen škrob a voda nezůstane čistá. Tak bude třeba na smažení méně tuku.
 - 
                                2
Vlijeme do fritovacího hrnce 3 litry oleje a zahřejeme ho na 180 °C. Postupně do něj vkládáme hranolky a smažíme je 8 minut a vyjmeme. Když jsou všechny hranolky předsmažené, zahřejeme olej na 190 °Ć a postupně je 4 minuty smažíme dokřupava. Vyjmeme je, necháme na sítu okapat, osolíme a podáváme.