Palačinky s dýňovo-rajčatovým čatní
Suroviny
- 300 g Rajčata
 - 20 g Hořčice v prášku
 - 5 g Sůl
 - 15 g Pepř černý mletý
 - 15 g Skořice celá
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 400 g Dýně
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 ml Ocet kvasný lihový
 - 30 ml Olej olivový
 - 300 ml Mléko polotučné
 - 3 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 556 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 203.5 mg
 - Draslík 806 mg
 - Vláknina 13000 mg
 - Vitamín A 13000 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na čatní nadrobno nakrájíme dýňovou dužninu. Rajčata omyjeme a rovněž nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Oloupaný česnek nadrobno nasekáme.
 - 
                                2
Dýňovou dužninu a rajčata vložíme do hrnce. Přidáme hořčici v prášku, sůl, pepř a celou skořici. Přilijeme ocet. Zvolna přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 30 minut, až hmota zhoustne. Občas promícháme. Skořici nakonec vyjmeme.
 - 
                                3
Na palačinky dohladka rozmícháme mléko a mouku. Osolíme a necháme 20 minut odpočinout. Přimícháme vejce. V pánvi vždy rozehřejeme trochu másla a oleje. Postupně upečeme palačinky. Potřeme je čatní a zavineme.