Opékaná treska s čatní z manga
Suroviny
- 500 g Treska aljašská
 - 125 ml Víno rýžové čínské
 - 125 ml Citronová šťáva
 - 500 ml Masový vývar
 - 1 kávová lžička Gari
 - 1 kávová lžička Škrob jemný kukuřičný gustin
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Chutney mangové
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 627 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 46.3 mg
 - Draslík 623.6 mg
 - Vláknina 295 mg
 - Vitamín A 295 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.3 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce připravíme marinádu. Promícháme saké, citronovou šťávu, polovinu polévkové lžíce cukru, 2 polévkové lžíce mangového čatní, kávovou lžičku gari, špetku soli. Do vzniklé směsi vložíme opláchnutou a na kostky o hraně asi 1 centimetr nakrájenou rybu. Marinujeme 15 minut.
 - 
                                2
Připravíme wok, v němž rozehřejeme olej. Vyjmeme rybu z marinády osušíme a opečeme na rozpáleném oleji.
 - 
                                3
Do marinády, která v misce zbyla, přilijeme masový vývar a promícháme. Vzniklým roztokem zalijeme rybu a počkáme, až omáčka začne vřít. Nakonec směs zahustíme škrobem.