Přímořské ražniči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Mateřídouška
  • 10 ks Hlíva ústřičná
  • 4 ks Rajčata
  • 3 ks Česnek
  • 15 ks Olivy zelené
  • 0.1 dl Olej olivový jedlý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 184 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 468 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 175 mg
  • Draslík 300.9 mg
  • Vláknina 3410.3 mg
  • Vitamín A 3410.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme omytou hlívu ústřičnou, omytá rajčata a krevety a grilovací jehly. Připravíme směs bylinek, kterou budeme ražniči potírat.

  • 2

    Do misky nalijeme olivový olej, přidáme drobně pokrájenou zelenou petrželku, česnek, mateřídoušku, pepř a sůl. Dobře vymícháme, aby nám vznikla hustá směs.

  • 3

    Na grilovací jehly napichujeme střídavě hlívy, plátky rajčete, olivy a krevety, které během grilování potíráme bylinkovou směsí.

Komentáře k receptu