Pikantní kokosové čatní
Suroviny
- 230 g Kokos strouhaný
 - 125 ml Víno bílé
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Chilli paprička
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Jablka
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Česnek
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 392 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 135.8 mg
 - Vláknina 3326 mg
 - Vitamín A 3326 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájíme nadrobno cibulku, česnek, jablko oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nadrobno nasekáme chilli papričku.
 - 
                                2
Do pánve dáme rozehřát olej. Do středně vyhřátého oleje přidáme cibulku a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Poté přidáme nadrobno nakrájený česnek a neustále mícháme zhruba 2 minuty. Přidáme jablko a podusíme tak dlouho, až se rozvaří.
 - 
                                3
Do takto vzniklé směsi přimícháme med, chilli papričku, skořici, sůl, pepř a lžíci octa. Chvíli povaříme. Přidáme kokos a zalijeme vínem, důkladně promícháme a snížíme teplotu vaření.
 - 
                                4
Vaříme tak dlouho, dokud nám směs nezhoustne. Poté odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
 - 
                                5
Kokosové čatní můžeme podávat ihned jako přílohu anebo uchovat několik dní v uzavřené skleněné nádobě v ledničce.