Marinované pikantní černé olivy
Suroviny
- 500 g Olivy černé
 - 30 g Kapary
 - 30 g Hrozinky
 - 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
 - 2 ks Bobkový list
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 l Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Kmín římský
 - 0.5 polévková lžíce Sůl hrubozrnná
 - 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1215 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 155 g
 - Sodík 1266 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 39.8 mg
 - Vláknina 5455.5 mg
 - Vitamín A 5455.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do poloviny černých oliv bez pecek vložíme kapary a do druhé poloviny vložíme velké omyté hrozinky.
 - 
                                2
Připravíme marinádu: očistíme česnek, rozkrájíme ho na poloviny a dáme do mísy. Přidáme lžíci kmínu, lžíci zeleného pepře, vločky z chilli papričky, bobkový list, hrubou sůl a vše promícháme s olivovým olejem. Do marinády vložíme černé olivy a promícháme. Marinádu s olivami dáme do zavařovací sklenice, dobře uzavřeme a dáme na tmavé chladnější místo. Konzumujeme až po 24 hodinách.