Grilovaná panenka se žampiony
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 28 g
- Sodík 562 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 85.5 mg
- Draslík 782.8 mg
- Vláknina 3141.8 mg
- Vitamín A 3141.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěnou panenku nakrájíme na 4 plátky a lehce naklepeme. Žampiony očistíme a odkrojíme nožky. Oloupané cibulky vložíme do vroucí vody a 5 minut povaříme, scedíme a necháme okapat. Jehly a rošt potřeme olejem. V másle minutu povaříme bobkové listy. 
- 
                                2Na jehly střídavě napichujeme cibulky a žampiony a potřeme zbylým olejem. Maso potřeme máslem a spolu se zeleninou za častého obracení grilujeme zhruba 10 minut. Před podáváním maso i zeleninu osolíme a opepříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        