Nevařená polévka s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 45 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 92 mg
 - Vláknina 3024.5 mg
 - Vitamín A 3024.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dva plátky chleba rozlámeme do mísy se 170 ml studené vody a necháme je tak pět minut. Umixujeme loupané mandle, plátky dvou stroužků česneku a přidáme je k namočenému chlebu. Pomalu přilijeme olej. Až se vytvoří jemná pasta, přilijeme ocet, 625 ml studené vody a mixujeme. V míse směs osolíme, opepříme a pokud je polévka příliš hustá, přidáme ještě vodu.
 - 
                                2
Nevařenou polévku podáváme zastudena, můžeme ji ozdobit ještě mandlemi.