Paštika z černých oliv
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 597 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 61 mg
 - Vláknina 6169.3 mg
 - Vitamín A 6169.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nasekáme na hrubo olivy a smícháme s rozetřeným česnekem, citronovou šťávou a kůrou, měkkým sýrem a strouhankou. Směs rozmixujeme v mixéru, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Paštiku dáme do sklenice se šroubovacím uzávěrem a necháme několik hodin v lednici, aby se zvýraznily chutě.
 - 
                                3
Pokud ji chceme podávat jako zákusek k nápojům, použijeme kolečka pečiva, která osmažíme po obou stranách ve směsi másla a olivového oleje do zlatohněda a necháme okapat.
 - 
                                4
Poté každé kolečko potřeme paštikou, ozdobíme proužkem citronu a ihned podáváme.