Jahody v čokoládě s pomerančovým likérem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 4 mg
 - Draslík 79.6 mg
 - Vláknina 2080 mg
 - Vitamín A 2080 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody opláchneme, stopky neodstraňujeme. V kotlíku ve vodní lázni rozehřejeme rozlámanou čokoládu se změklým máslem, pomalu zašleháváme pomerančový likér, až vznikne hladká hmota, nevaříme.
 - 
                                2
Plech vyložíme alobalem, klademe na něj jahody, které namáčíme v čokoládě a necháme okapat.
 - 
                                3
V chladu polevu necháme ztuhnout a jahody hned spotřebujeme, rychle podléhají zkáze.