Masové kuličky na okurkových řezech
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
 - 150 g Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.13 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 554 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 21 mg
 - Draslík 298.6 mg
 - Vláknina 3309.8 mg
 - Vitamín A 3309.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso smícháme s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí a s kapary. Výrazně osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.
 - 
                                2
Ze směsi tvarujeme malé kuličky, opékáme je na rozehřátém oleji ze všech stran 6 - 8 minut.
 - 
                                3
Omytou okurku nakrájíme na plátky silné 1 cm, krátce je opečeme na rozehřátém másle. Plátky osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Zakysanou smetanu promícháme s nasekanými bylinkami, osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Plátky okurky urovnáme na mísu, zalijeme bylinkovou smetanou a poklademe masovými kuličkami.