Kuře v medové marinádě
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 2 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 3 ks Cibule
 - 1 ks Kuře
 - 1 ks Rajčata
 - 1 ks Limetka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Šafrán
 - 2 dl Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1189 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 85 g
 - Sodík 501 mg
 - Bílkoviny 81 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 348.8 mg
 - Draslík 1043 mg
 - Vláknina 4576.2 mg
 - Vitamín A 4576.2 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.2 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a očištěné kuře rozdělíme na 8 menších porcí.
 - 
                                2
Připravíme marinádu smícháním medu se zázvorem, sójovou omáčkou, koriandrem, šafránem a oloupanou, nasekanou cibulí. Do marinády přidáme spařená, oloupaná rajčata nakrájená nadrobno. Porce kuřete vložíme do mísy a zalijeme marinádou. Necháme rozležet asi 20 minut.
 - 
                                3
Potom maso osmahneme v kastrole na 30 g másla a dusíme asi 25 minut v silně vyhřáté troubě. Každých 5 minut kuře poléváme marinádou.
 - 
                                4
Zbylou cibuli nakrájíme nadrobno a dusíme na 30 g másla s 2 dl vody asi 20 minut.
 - 
                                5
Výpek uvedeme do varu s octem a cibulí, osolíme, opepříme a přidáme zbylé máslo.
 - 
                                6
Kuře přelijeme šťávou a ozdobíme proužky limetkové kůry.