Gratinované fazolky se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 447 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 57.4 mg
 - Draslík 407 mg
 - Vláknina 9489.8 mg
 - Vitamín A 9489.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné fazolky překrojíme na poloviny, vložíme do vařící osolené vody a dusíme doměkka. Scedíme je a necháme okapat.
 - 
                                2
Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme fazolky, opepříme je a posypeme nastrouhaným sýrem. Povrch poklademe vločkami másla a pokrm krátce gratinujeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem.