Tmavá perníková kolečka
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Kardamom
 - 0.5 kávová lžička Soda jedlá
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Cukr krystal
 - 1 špetka Sůl
 - 1.5 šálek Mouka polohrubá
 - 4 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 1 polévková lžíce Tuk
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 125 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 67.3 mg
 - Draslík 111.3 mg
 - Vláknina 5123 mg
 - Vitamín A 5123 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předehřejeme troubu na 180 °C a vymažeme plech na pečení tukem.
 - 
                                2
Smícháme sůl, mouku, jedlou sodu, kakaový prášek, skořici, muškátový oříšek, nové koření, kardamom a za stálého míchání přidáváme měkké máslo.
 - 
                                3
Do vzniklé směsi přidáme cukr a vejce, hněteme tak dlouho, dokud nevznikne vláčné těsto. Těsto necháme 30 minut v chladničce odležet.
 - 
                                4
Po uplynutí stanovené doby těsto vyválíme na 0,5 cm širokou placku, ze které formičkou na cukroví vykrajujeme kolečka.
 - 
                                5
Hotová kolečka klademe na připravený plech.
 - 
                                6
Pečeme 14 minut. Před servírováním necháme kolečka vystydnout.