Datlový koláč na pomeranči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 30 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 137.8 mg
 - Draslík 373.7 mg
 - Vláknina 9253.3 mg
 - Vitamín A 9253.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 52.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme mouku, 6 lžic másla, jedno vejce a 230 ml vody. Vypracujeme těsto. Vyválíme ho a vložíme do vymazané kulaté formy. Necháme ho vychladit.
 - 
                                2
Utřeme máslo s cukrem, mletými mandlemi, moukou, 20 ml šťávy a promícháme. Směs rozprostřeme po formě, na vrch dáme vypeckované datle.
 - 
                                3
Koláč pečeme na vymazaném plechu asi patnáct minut, pak zmírníme teplotu a pokračujeme dvacet minut. Pak koláč necháme vychladit.
 - 
                                4
Zahřejeme džem se zbytkem pomerančové šťávy a koláč směsí potřeme.