Zapékaní mořští ráčci se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 734 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 220 mg
 - Draslík 724.6 mg
 - Vláknina 6255 mg
 - Vitamín A 6255 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.8 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vyloupeme ocásky mořských ráčků, odstraníme černé střívko, omyjeme a osušíme. Očistíme špenátové listy, povadlé či poškozené vyhodíme, ostatní důkladně promyjeme. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme a podrtíme. Do velké pánve nalijeme olej a osmažíme stroužek česneku. Česnek vyhodíme, přidáme špenátové listy a smažíme za občasného zamíchání 2-3 minuty. Osolíme a opepříme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme zbývající olej, smažíme 2 minuty ocásky mořských ráčků, osolíme a opepříme. Do mísy nalijeme smetanu a citronovou šťávu, přidáme sůl a pepř. Vše promícháme.
 - 
                                3
Na dno pekáče rozložíme špenátové listy. Nahoru klademe připravené ocásky mořský ráčků, zalijeme směsí se smetanou. Dáme na 2-3 minuty do trouby předehřáté na 250 °C, aby povrch mírně zezlátl. Hotový horký pokrm podáváme.