Brambory v solné krustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 151 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 262025 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1047.8 mg
 - Vláknina 13567.2 mg
 - Vitamín A 13567.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pro přípravu pokrmu vybereme hezké a nepoškozené brambory, které pečlivě vydrbeme kartáčkem.
 - 
                                2
Smícháme sůl s bylinkami a kořením. Na dno zapékací nádoby přesypeme cca 3 cm této směsi. Na sůl naskládáme připravené brambory, které se nesmí navzájem dotýkat.
 - 
                                3
Zasypeme zbytkem soli tak, aby byly brambory zcela zakryté.
 - 
                                4
Pečeme při 190 °C cca 2 hodiny.
 - 
                                5
Při pečení se ze soli stane tvrdá krusta, kterou budeme muset rozbít kladívkem.
 - 
                                6
Brambory se skvěle hodí jako příloha k pečenému kuřeti či rybě.