Husa s kapustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1745 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 148 g
 - Sodík 1248 mg
 - Bílkoviny 71 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 345.5 mg
 - Draslík 1735.8 mg
 - Vláknina 4266.3 mg
 - Vitamín A 4266.3 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 118.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 220 °C. Husu omyjeme, osušíme, rozpůlíme, osolíme a opepříme, vložíme do pekáče, potřeme rozpuštěným máslem. V troubě pečeme při 200 °C asi 2-3 hodiny. Občas propíchneme stehna a husu průběžně poléváme slepičím vývarem.
 - 
                                2
Kapustu očistíme a najemno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme. Z pekáče odebereme asi 3-4 lžíce vypečeného husího sádla a osmažíme v něm cibuli a šunku. Přilijeme 200 ml bílého vína a 200 ml masového vývaru. Přidáme kapustu. Okořeníme solí, pepřem, muškátem a dusíme asi 30 minut.
 - 
                                3
Husu vyjmeme a uložíme do tepla. Vypečenou šťávu zalijeme zbytkem bílého vína a masového vývaru a necháme přejít varem. Na talíře upravíme husu a kapustu, pokapeme omáčkou a podáváme.