Kuře nadívané husími játry
Suroviny
- 1500 g Kuře
 - 250 g Játra husí
 - 20 g Sůl
 - 30 g Cibule
 - 30 g Žampiony čerstvé
 - 40 g Strouhanka
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 3 g Petržel - nať
 - 600 g Bramborová kaše
 - 300 ml Vývar drůbeží
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Tymián sušený
 - 2 špetka Bazalka
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 865 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 2072 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 502.9 mg
 - Draslík 920.6 mg
 - Vláknina 3747.3 mg
 - Vitamín A 3747.3 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Husí játra umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, cibuli a žampiony nakrájíme nadrobno, přimícháme k játrům, posypeme strouhankou, vmícháme vejce, prolisovaný česnek a hnětením vypracujeme těsto.
 - 
                                2
Kuře bez drobů omyjeme, osolíme, opepříme, potřeme máslem a vnitřek kuřete vyplníme těstem z husích jater. Spolu s 1 lžící másla vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem, přisypeme tymián, bazalku a přidáme snítku petrželky. Pečeme v troubě při střední teplotě 50 minut. Kuře občas podléváme vývarem a potíráme vypečeným tukem.
 - 
                                3
Upečené kuře naporcujeme i s nádivkou, upravíme na talíře a doplníme bramborovou kaší, kterou přelijeme 1 lžící vypečené šťávy.