Rozmarýnové jehněčí a pečené brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 153 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 132 mg
 - Draslík 1952.1 mg
 - Vláknina 19850 mg
 - Vitamín A 19850 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na polovině oleje v pekáčku opečeme maso z každé strany, tak aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř.
 - 
                                2
Vyndáme, přidáme zbytek oleje, na čtvrtky pokrájené brambory a opékáme 5 minut, přidáme rozmarýn, stroužky neloupaného česneku
 - 
                                3
a maso.
 - 
                                4
Troubu předehřejeme na 220°C, vložíme pekáč a pečeme 20 minut, potom položíme navrch třešňová rajčátka a pokapeme octem.
 - 
                                5
Pečeme ještě 5 minut.
 - 
                                6
Podáváme z pekáče.