Kuřecí řízky s hruškami a gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1070 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 144 mg
 - Draslík 449.6 mg
 - Vláknina 4719.8 mg
 - Vitamín A 4719.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí řízky omyjeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Hrušky omyjeme, oloupeme, vyndáme zrníčka a nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a do pánve vložíme kuřecí řízky, které zprudka osmahneme.
 - 
                                4
Do zapékací misky nebo malého pekáčku vložíme opečené maso i se šťávou, která vznikla při smažení. Na maso přidáme plátky hrušky a sýru gorgonzoly.
 - 
                                5
Vše necháme zapékat tak dlouho, dokud se sýr neroztaví a maso není měkké.