Bulky s houbami a cibulkami
Suroviny
- 55 g Máslo čerstvé
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 400 g Mouka pšeničná celozrnná
 - 400 g Houby čerstvé
 - 150 g Sýr Čedar
 - 150 g Jogurt bílý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 balení Droždí sušené
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 183 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 64.5 mg
 - Draslík 218.5 mg
 - Vláknina 8722.1 mg
 - Vitamín A 8722.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velké mísy nasypeme mouku, droždí, sůl, vejce, máslo, jogurt a vše důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou jarní cibulku. Přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a za stálého míchání restujeme, dokud se všechna šťáva nevypaří.
 - 
                                3
Pánev stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout a přidáme najemno nasekanou pažitku a petrželku.
 - 
                                4
Těsto propracujeme na pomoučněném válu a rozdělíme na 12 porcí. Z každé porce vyválíme kulatý tvar a do něj vložíme lžíci houbové náplně a plátek sýra. Těsto nad náplní důkladně spojíme.
 - 
                                5
Plech vymažeme a vložíme do něj hotové bulky, které potřeme rozpuštěným máslem a necháme je na teplém místě ještě chvilku kynout.
 - 
                                6
Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a bulky pečeme 30 minut.