Mušle špenátové s ricottou
Suroviny
- 60 g Strouhanka
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 g Těstoviny Rigatoni
 - 225 g Sýr Ricotta
 - 300 g Špenát mražený
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.25 dl Mléko plnotučné
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 489 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 31.8 mg
 - Draslík 270.5 mg
 - Vláknina 8936.2 mg
 - Vitamín A 8936.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 195.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lehce osolenou vodu přivedeme v hrnci k varu, přidáme těstoviny a lžíci olivového oleje a vaříme 10 minut. Poté těstoviny scedíme, propláchneme vodou a dáme stranou.
 - 
                                2
Umixujeme v mixéru strouhanku, mléko a zbývající olivový olej. Do mixéru přidáme špenát a sýr ricotta a rozmixujeme. Přendáme do misky, zamícháme muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Dohromady smícháme rajčata, česnek a zbývající olivový olej a rozetřeme po dně ohnivzdorné mísy.
 - 
                                3
Jednotlivé těstoviny naplníme špenátovou směsí a posadíme do nádoby na rajčatovou omáčku. Přikryté pečeme v předehřáté troubě 20 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.
 - 
                                4
Podáváme horké.