Velikonoční karbanátky
Suroviny
- 500 g Skopová plec
 - 200 g Vepřový bok uzený
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Rohlíky bílé
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 dl Mléko plnotučné
 - 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 861 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 294 mg
 - Draslík 208 mg
 - Vláknina 2208.7 mg
 - Vitamín A 2208.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 251.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Rohlíky nakrájíme na kostky, dáme do mísy a zalijeme mlékem.
 - 
                                2
Mleté skopové maso i uzený vepřový bůček přidáme k namočenému pečivu. Dále přidáme 3 žloutky, sůl, pepř, sladkou papriku a petrželku. Dobře promícháme a utvoříme malé kulaté karbanátky o průměru přibližně 3 - 5 cm.
 - 
                                3
Karbanátky namočíme do rozšlehaného vejce a do strouhanky. Smažíme je v rozpáleném oleji dozlatova.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
