Arabský chléb s tymiánem a sezamem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 78 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 hrst Sezam - semena
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Olej rostlinný
  • 2 dl Voda pitná
  • 0.5 dl Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Droždí sušené
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 5.4 mg
  • Draslík 51.5 mg
  • Vláknina 2806.3 mg
  • Vitamín A 2806.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku, sušené mléko, cukr, droždí, sůl, rostlinný olej a vodu, pak vypracujeme hladké těsto, necháme ho na teplém místě kynout, dokud nemá dvojnásobný objem. Vykynuté těsto rozdělíme na šest stejných dílů, ty necháme ještě dalších 30 minut kynout, pak je rozválíme na placky.

  • 2

    Olivový olej mícháme metlou s tymiánem a sezamem, směsí potřeme chlebové placky.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 200 stupňů a placky v ní pečeme 7 až 8 minut, než budou zbarvené dozlatova.

Komentáře k receptu