Velmi dobrý jablkový koláč

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Jablka
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 30 g Tuk
  • 150 g Cukr moučkový
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 86.1 mg
  • Draslík 206.7 mg
  • Vláknina 3516.8 mg
  • Vitamín A 3516.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy rozklepneme vejce, přidáme moučkový cukr, kakao, citronovou kůru a šleháme do husté pěny.

  • 2

    Do krému zlehka vmícháme hrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme oloupaná a nahrubo natrouhaná jablka.

  • 3

    Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a rozetřeme do ní těsto. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 4

    Upečený moučník pocukrujeme a nakrájíme na díly.

Komentáře k receptu