Zapečené těstoviny s kuřecím masem a houbami
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
 - 40 g Olej olivový
 - 200 g Smetana 12% (konzumní)
 - 200 g Sýr Parmezán
 - 10 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 20 g Houby sušené
 - 300 g Houby čerstvé
 - 10 g Bazalka
 - 40 g Olej olivový extra panenský
 - 350 g Špagety
 - 200 ml Víno bílé
 - 1150 ml Voda pitná
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 1555 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 107.2 mg
 - Draslík 851.4 mg
 - Vláknina 4454 mg
 - Vitamín A 4454 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 46.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Směs sušených hub trochu nalámeme, nasypeme do misky, zalijeme 150 ml horké vody a necháme chvilku máčet. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme maso, orestujeme, čerstvé houby nakrájíme na plátky, přidáme do hrnce, namočené houby scedíme vodu ponecháme. Česnek posekáme nadrobno a spolu s okapanými houbami přimícháme k masu. Zalijeme vínem, vodou z hub a zvolna vaříme, až se tekutina vyvaří asi o třetinu. Přilijeme smetanu, provaříme a odstavíme. Osolíme, opepříme, přimícháme těstoviny, polovinu strouhaného patrmezánu, lístky bazalky, přendáme do pekáčku a ve vyhřáté troubě pečeme asi 15 až 20 minut.
 - 
                                3
Těstoviny naporcujeme, rozdělíme na talíře, zakapeme panenským olejem, posypeme zbytkem parmezánu a podáváme.