Špagety zapečené s rajčaty a čedarem
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 120 g Sýr Čedar
 - 250 g Špagety
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2.5 polévková lžíce Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 899 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 36.6 mg
 - Draslík 455.9 mg
 - Vláknina 5308.1 mg
 - Vitamín A 5308.1 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce s vroucí osolenou vodou s olejem vložíme špagety a vaříme na skus. Uvařené těstoviny slijeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Cibuli nakrájíme nadrobno, čedar nakrájíme na tenké plátky, parmazán nastrouháme.
 - 
                                3
Zapékací mísu vytřeme olejem. V pekáči rozložíme špagety, poklademe je rajčaty, posypeme cibulí, oreganem, opepříme, osolíme a překryjeme plátky čedaru. Na směs nasypeme parmezán a v troubě předehřáté na 180°C zapékáme zhruba 25 minut.