Těstoviny Cannelloni plněné zeleninovou směsí a zapečené s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 620 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 39.5 mg
 - Draslík 737.1 mg
 - Vláknina 10104 mg
 - Vitamín A 10104 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.8 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pórek očistíme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na malé kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Špenát rozmrazíme a nakrájíme na kousky. Sterilovaná rajčata rozkrájíme nadrobno. Bazalku opláchneme vodou a najemno ji nasekáme. Mozarellu nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a 2 až 3 minuty v něm opékáme nakrájený lilek. Pak do pánve přidáme špenát a polovinu prolisovaného česneku, nakrájené žampiony, okmínujeme, opepříme, osolíme, promícháme a vše smažíme další přibližně 3 minuty.
 - 
                                3
Těstovinové trubičky Cannelloni naplníme směsí z pánve a rozložíme je do vymazané zapékací mísy.
 - 
                                4
V nízkém hrnci rozehřejeme zbývající olej a krátce v něm osmažíme cibuli a zbylý česnek. Pak přimícháme rajčata s bazalkou, dochutíme pepřem a solí a vše necháme 5 minut vařit.
 - 
                                5
Rajčatovou omáčkou přelijeme připravené naplněné těstoviny v zapékací míse, nahoru rozložíme plátky Mozarelly a dáme zapékat do trouby, předehřáté na 180 stupňů přibližně na 20 minut, dokud se sýr neroztaví a nemá zlatavou barvu.
 - 
                                6
Zapečené plněné Cannelloni s pórkem rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.