Mandarinkové koláčky
Suroviny
- 350 g Kompot mandarinkový
 - 25 g Máslo čerstvé
 - 15 g Máslo čerstvé
 - 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Cukr moučkový
 - 60 g Čokoláda bílá
 - 30 g Pomerančová kůra
 - 20 g Zázvor kandovaný
 - 80 g Cukr krystal
 - 20 ml Mléko polotučné
 - 8 ml Balsamico ocet
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 108.2 mg
 - Draslík 138 mg
 - Vláknina 3820 mg
 - Vitamín A 3820 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mandarinkový kompot scedíme a mandarinky necháme okapat. Do mísy vložíme žloutek, přisypeme cukr a promícháme. Přidáme mouku, máslo a nastrouhanou kůru. Vypracujeme těsto, které dáme do lednice na chvíli uležet.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cukr, zkaramelizujeme, přidáme kousky zázvoru, promícháme a odstavíme.
 - 
                                3
Do formiček na koláčky rozdělíme mandarinky, zalijeme je karamelem, doplníme těstem, formičky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. V rendlíku zahřejeme mléko a přidáme nalámanou bílou čokoládu, zakápneme octem a rozpustíme.
 - 
                                4
Upečené koláčky vyklopíme, potřeme bílou polevou a necháme vychladnout.