Péřová buchta
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 g Cukr moučkový
 - 300 g Zakysaná smetana
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 l Mléko polotučné
 - 2 balení Cukr skořicový
 - 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 balení Pudinkový prášek - vanilkový
 - 4 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 39 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 81.8 mg
 - Draslík 26.4 mg
 - Vláknina 63.7 mg
 - Vitamín A 63.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse utřeme vejce s moučkovým cukrem. Přidáme olej a vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto dobře zamícháme a vlijeme na plech s okrajem vyložený pečicím papírem.
 - 
                                2
Z mléka, krupicového cukru a pudinkových prášků uvaříme pudink, který nalijeme na syrové těsto na plechu.
 - 
                                3
Moučník pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 15 minut.
 - 
                                4
Po upečení ještě na teplý povrch moučníku rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme ji skořicovým cukrem.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
