Nejlepší plněné papriky
Suroviny
- 120 g Anglická slanina
 - 800 g Paprika bílá
 - 500 g Maso mleté - mix
 - 100 ml Voda pitná
 - 200 ml Voda pitná
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Kečup
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 22 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 289 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 54.5 mg
 - Draslík 387.2 mg
 - Vláknina 15146.3 mg
 - Vitamín A 15146.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, paprikám skrojíme vršky, vyjmeme semínka a papriky oloupeme.
 - 
                                2
Na rozpáleném oleji v pekáči zpěníme cibuli, vsypeme zelí, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a na mírném plameni dusíme.
 - 
                                3
Mleté maso promícháme s vodou, vmícháme utřený česnek a všechny zbylé suroviny a dobře vypracujeme.
 - 
                                4
Mletým masem naplníme očištěné papriky.
 - 
                                5
Když je zelí zpola udušené, vložíme na ně papriky, překryjeme anglickou slaninou, přiklopíme a v troubě předehřáté na 150 °C pečeme. Během pečení podle potřeby přilijeme vodu. Když je maso téměř upečené, přelijeme je kečupem a dopečeme.