Vepřová panenka ve slanině se salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3275 kcal
 - Sacharidy 343 g
 - Tuky 209 g
 - Sodík 4603 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 342 g
 - Cholesterol 73.5 mg
 - Draslík 23477.5 mg
 - Vláknina 172665 mg
 - Vitamín A 172665 mg
 - Vitamín B6 5.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1476.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Panenku rozdělíme na dva stejně velké kusy, rukou naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran a obalíme v plátcích slaniny.
 - 
                                2
Nasucho je opečeme na pánvi a poté zapečeme 20 minut v troubě rozpálené na 200 °C.
 - 
                                3
Mezitím si připravíme salátek: Zelí a rajčata nakrájíme.
 - 
                                4
Cukr, vodu a ocet smícháme a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí.
 - 
                                5
Na talíř navršíme zelí, posypeme rajčátky a zastříkneme dresinkem. K tomu dáme steak z panenky.